Kosár: 0 tétel

Bejelentkezés ügyfeleknek

Regisztráció  |  Jelszó emlékeztető
Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

 

Széchenyi 2020

HAFNER Pneumatika csarnok napelemes rendszer


Kedvezményezett neve:
HAFNER Pneumatika Termékgyártó, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (H-9228 Halászi, Püski út 3.)

A projekt címe:
HAFNER Pneumatika csarnok napelemes rendszer

A projekt összköltsége: 28 997 260 Ft

A támogatás összege: 15 948 493 Ft

A támogatás mértéke: 55,00 %

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.09.01.


A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.03.31.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Projekt célja az épület tetőszerkezetén napelemes rendszer megvalósítása saját villamosenergia igény kielégítése céljából. A Projekt során kiépítésre került napelemes rendszer összesen 340 db 320 Wp teljesítményű napelem panelt (108,80 kWp) és 3 db Fronius Eco 25.0-3-S típusú 25 kVA teljesítményű és 1 db Fronius Symo 20.0-3-M típusú 20 kVA teljesítményű invertert (összeteljesítmény 95 kVA) tartalmaz. A megvalósult napelemes rendszer a helyben elérhető megújuló energiaforrások hasznosítását támogatja, így környezetkímélő, független és hosszú távon is fenntartható energiaellátást biztosít. A fejlesztés energetikai szakemberek dokumentált javaslataira épülő energiatermelő rendszer létrehozására irányult, ahol a helyi adottságok, a célszerűség és költséghatékonyság alapján lett kiválasztva a felhasznált technológia és a berendezések.

Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2019-00594

 

 


 

Széchenyi 2020

Kompex technológia fejlesztés a Hafner Pneumatika Kft.-nél


Kedvezményezett neve:
HAFNER Pneumatika Termékgyártó, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (H-9228 Halászi, Püski út 3.)

A projekt címe:
Kompex technológia fejlesztés a Hafner Pneumatika Kft.-nél

A projekt összköltsége: 102 120 385 Ft

A szerződött támogatás összege: 71 484 270 Ft

A támogatás intenzitása: 70,00 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében egy kapacitásbővülést eredményező komplex technológiai fejlesztés valósul meg, melynek során új eszközök, berendezések kerülnek beszerzésre automatizált termelési rendszerek kialakítása érdekében, többek között robottechnológia alkalmazásával.

A fejlesztés keretében a következő beszerzések valósulnak meg: 1 db CNC megmunkáló központ, 2 db kollaboratív robot, 1 db csavarkompresszor, 1 db ultrahangos mosóberendezés, 1 db koptatógép, 1 db CAD-CAM vezérlő). A fejlesztés a kapacitásbővülés és a termelékenység javulása mellett a gyártás költséghatékonyabbá tételét, a folyamatok optimalizálását célozza.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-00566

 

 


 

Széchenyi 2020

Vállalatirányítási rendszer fejlesztése a Hafner Pneumatika Kftn-nél


Kedvezményezett neve:
HAFNER Pneumatika Termékgyártó, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (H-9228 Halászi, Püski út 3.)

A projekt címe:
Vállalatirányítási rendszer fejlesztése a Hafner Pneumatika Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 10 893 400 Ft

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében bevezetésre került az Oracle JD Edwards integrált vállalatirányítási rendszere. A J.D. Edwards Enterprise One (JDE) egy integrált vállalatirányítási rendszer, program-csomag, amely kitűnően kombinálja az üzleti értékeket, elvárásokat, a standard üzleti folyamatokat az évtizedek alatt kialakult piaci és felhasználói követelményekkel.A JDE lehetővé teszi, hogy pontos, napra, percre kész adatok álljanak rendelkezésére. A döntés meghozatala után a rendszer olyan gyors módosítási lehetőségeket kínál az Ön számára…

Már az ERP kiválasztás során is jelentős súllyal szerepelt a gyártás, gyártáskövetés, szükséglettervezési feladatok rendszer szintű támogatása. A bevezetés során erre kiemelt figyelmet szenteltünk és a standard vállalatirányítási eszközök kiegészítésére kialakításra került egy termelésirányítási, regisztrációs modul, mely nem csak a gyártási tevékenységek nyomon követését, hanem a különböző üzemirányítási feladatok hatékonyabb elvégzését is lehetővé teszi.


A projekt tervezett befejezési dátuma:
 2019.09.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01231

 


 

Széchenyi 2020

Kapacitásbővítő beruházás végrehajtása a Hafner Pneumatika Kft.-nél


Kedvezményezett neve:

HAFNER Pneumatika Termékgyártó, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (H-9228 Halászi, Püski út 3.)

A projekt címe:
Kapacitásbővítő beruházás végrehajtása a Hafner Pneumatika Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 26 890 798 Ft

A támogatás intenzitása: 35,00 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében egy kapacitásbővülést eredményező beruházás került megvalósításra. A projekthez a HAFNER Pneumatika Kft. 35%-is támogatási intenzitást jelentő, 26 890 798 Ft vissza nem térintendő támogatást nyert el.


A projekt tervezett befejezési dátuma:
 2017.05.02.

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00510

 


 

Megkezdődött a HAFNER Pneumatika Kft. komplex telephelyfejlesztése

 

A HAFNER Pneumatika Kft. 50.025.117 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Nyugat-Dunántúli Operatív Program "Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért" című pályázati kiírásán. A több mint 125 millió Ft összköltségű projekt során a társaság új üzemcsarnokot épít, valamint a gyártótevékenységhez szükséges eszközöket szerez be.

 

A HAFNER Pneumatika Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, 1999 óta működik jelenlegi elnevezésével. A vállalkozás fő tevékenysége pneumatikus szelepek, hengerek gyártása-forgalmazása, melyeket széles körben használnak a gépiparban, vegyiparban, textiliparban. Napjainkra a társaság, az általa gyártott termékeket a világ több mint 30 országában értékesíti, egész Európában, Marokkóban, Pakisztánban, Egyiptomban, Indiában, Tajvanon, Iránban, Thaiföldön, illetve Kínában egyaránt.

 

A projekt célja a piaci keresletre reagálva a jelenlegi telephely bővítése: az első ütem már - szintén pályázati támogatással - megvalósult, jelen beruházás során a II.ütem valósul meg, melynek célja a termelőkapacitás növelése, idő-, és költséghatékonyabb, biztonságosabb működési környezet kialakítása, ezzel párhuzamosan az alkalmazotti létszám megtartása illetve növelése. Ennek érdekében sor kerül egy új, közel 750m2-es gyártócsarnok felépítésére, mely lehetővé teszi a forgácsoló üzem megnövelt területre történő költöztetését; a régi forgácsoló üzemben így felszabaduló hely megkönnyíti a szerelő üzem és a raktár ideálisabb felosztását. Az új épületrészben az üzemcsarnok mellett koptató és mosó helyiség kerül kialakításra, mely a termelési eljárások során alkalmazott technológiai színvonal emelkedését, egyben a termékkínálat bővítését segíti elő. Beszerzésre kerül továbbá egy CNC esztergaközpont, mely hozzájárul a rugalmas és gazdaságos alkatrész gyártás feltételeinek megteremtéséhez, az egyéb eszközök (magasságmérő, optikai mérő) ugyanakkor a magas minőségű termék-előállításban jutnak fontos szerephez.

 

A gyártókapacitás növekedésével párhuzamosan a társaság munkavállalói létszáma is gyarapodik, a tervezettek szerint minimum 5 fővel. A projekt elszámolható összköltsége 125.062.793 Ft, melyhez a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretei közt a társaság 40%-os támogatási intenzitást jelentő, 50.025.117 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. A beruházás megvalósításától a HAFNER Pneumatika Kft. gazdasági eredményeinek további növekedését, a technológiai színvonal emelkedését, a versenyképesség növekedését és a meglévő vevőkör bővülését várja.

 

Halászi, 2014.07.21.

 


 

 

A HAFNER Pneumatika Kft. telephely bővítése

 

 

A HAFNER Pneumatika Kft-nél 2011-ben telephelyfejlesztés indult, amely az Európai Unió támogatásával valósult meg.

 

Kedvezményezett neve: HAFNER Pneumatika Termékgyártó, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (H-9228 Halászi, Püski út 3.)

 

Projekt megnevezése: Telephely bővítése a HAFNER Pneumatika Kft-nél.

 

Igényelt támogatás: 65.630.736 Ft.

 

Támogatás mértéke: 50 %

 

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint Magyarország 2012. évi központi költségvetésről szóló 2011. évi CLXXXVIII. törvény alapján a XIX. Uniós Fejlesztések fejezet Nyugat-Dunántúli Operatív Program jogcímcsoport tartaléklistájáról egyszeri, vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

 

A projekt kezdő időpontja: 2011.08.11.

 

A projekt befejezésének időpontja: 2011.12.15.

 

A projekt rövid leírása: A piaci keresletre reagálva a jelenlegi telephely bővítése, a termelési kapacitás növelése, idő-és költséghatékonyabb, biztonságosabb működési környezet kialakítása, ezzel párhuzamosan az alkalmazotti létszám megtartása illetve növelése. Az új épületrész felépítésével és a gyártó berendezés beállításával bővíthető a termékkínálat, csökkenthetőek a termelési költségek, ily módon a vállalkozás versenyképessége növekszik, a gyártási eljárások során alkalmazott technológiai színvonal emelkedik.

 

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

H-9700 Szombathely, Kőszegi u. 23. Tel.:+36-94-509-046

www.westpa.hu

 

 

A projekt megvalósulása:


Üzemcsarnok építés | 2011. augusztus

A HAFNER Pneumatika Kft. az Új Széchenyi Terv keretében, pályázatot nyújtott be telephelyfejlesztésre. Mivel már évekkel előbb megtörtént az elhatározás egy üzemcsarnok építésre, ezért megkezdtük annak felépítését. Megvalósulásával bővül a termelési kapacitás.

 

     


Üzemcsarnok műszaki átadása | 2011. december

 

Megtörtént a 850 négyzetméteres üzemcsarnokunk műszaki átadása.

 

A használatba vételi engedély megszerzése után megkezdődött a forgácsoló gépek áttelepítése és a termelés megindítása.

 


„Telephely bővítése a HAFNER Pneumatika Kft-nél” pályázat elbírálása | 2012. január

 

A döntés értelmében a pályázat megfelelt a szakmai követelményeknek, azonban forráshiány miatt nem részesülhet támogatásban. A pályázat tartaléklistára került.


Ünnepélyes üzemavató | 2012. szeptember

 

Az évente megrendezésre kerülő HAFNER Nap keretében megtörtént az új üzemcsarnok avatója. A meghívottak között voltak a cég dolgozóin kívül a hazai- és nemzetközi partnereink és a sajtó képviselői.

 


Értesítés tartaléklistáról történő támogatásról | 2012. október 30.

 

Megkaptuk az értesítést a Regionális Fejlesztési Ügynökségtől, hogy Pályázatunk a tartaléklistáról 65.630.736 Ft összegű támogatásban részesült.

 


 

 

A HAFNER Pneumatika Kft. informatikai fejlesztése

 

A HAFNER Pneumatika Kft-nél 2011-ben széleskörű informatikai fejlesztés indult, amely az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg.

 

Kedvezményezett neve: HAFNER Pneumatika Termékgyártó, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (H-9228 Halászi, Püski út 3.)

 

Projekt megnevezése: Komplex információs-technológia fejlesztés a HAFNER Pneumatika Kft-nél

 

Projekt azonosító száma: GOP-2.2.1-11-2011-0120

 

Igényelt támogatás: 6.931.500 Ft

 

Támogatás mértéke: 50 %

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

A projekt kezdő időpontja: 2011.09.30.

 

A projekt rövid leírása: Az Új Széchenyi Terv keretein belül a HAFNER Pneumatika Kft. informatikai fejlesztésének célja a számítástechnikai rendszer korszerűsítése, modern vállalatirányítási rendszer kiépítése, amely a termelés és értékesítés rugalmas, újszerű működését segíti elő. A technológiafejlesztés új számítástechnikai eszközök beszerzésével valósul meg.

 

A projekt részeként bevezetésre kerülnek a P@rtner.ERP vállalatirányítási rendszer, termelési, kereskedelmi, logisztikai és számviteli moduljai.

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

H-1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22., Tel.: 06-40-638-638

www.nfu.hu

 

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

H-1139 Budapest, Váci út 83., Tel.: 06-40-200-617

www.magzrt.hu

 


 

 

ÚJ SZÉCHENYI TERV

EU

Magyarország megújul

 

 

 

« Vissza

33
SÜTIBEÁLLÍTÁSOK MÓDOSÍTÁSA