Kosár: 0 tétel

Bejelentkezés ügyfeleknek

Regisztráció  |  Jelszó emlékeztető
Hírek » Bamakóig nyomják a gázpedált

Pneumatika oktatás

Mikor volt legutóbb, hogy valamit nem értett meg a pneumatikával kapcsolatosan?

 

Iratkozzon fel díjmentes online pneumatika oktatási anyagunkra!


További információk, referenciák »

Bamakóig nyomják a gázpedált

2015.01.15.
Bamakóig nyomják a gázpedált

 

A HAFNER Pneumatika vezető tervezője, Burján Tamás és barátja, Dr. Novák Péter a Bamako Rali keretében autóznak el Afrikába.

 

Cégünk adományait is magukkal viszik, amelyet egy Maliban lévő iskolának adják át. Füzetcsomagokat, írószereket és egyéb adományokat szállítanak kalandos útjuk során.

 

 

A Dakar afrikai szellemi örökösének tartott Budapest-Bamako-Rali január 16-án 42 ország résztvevőivel rajtol Budapestről. Két kontinens nyolc országán halad majd át a több mint kéthetes maratoni terep rali mezőnye. Tizenhat nap alatt 8464 kilométert tesznek meg a résztvevők, naponta átlagosan 529 kilométert.

 


Méhes Ákos cikke, Kisalföld

 

Három hétre szögre akasztja az orvosi köpenyét dr. Novák Péter állatorvos és régi barátjával, Burján Tamással közösen nekivágnak a világ legnagyobb amatőr ralijának, a Budapest–Bamakónak. A mosonmagyaróvári csapat egy tizenhat éves Mitsubishi Pajero terepjáróval szeli majd át a Szaharát.

 

Dr. Novák Péter és Burján Tamás már gimnazista koruk óta jó barátok, padtársak voltak, most pedig ismét egymás mellett ülnek majd, csak ezúttal a terepjáró ülésében, hogy eljussanak a fekete kontinensre. "Eredetileg úgy terveztük, hogy a feleségeinkkel együtt négyen, két autóval vágunk neki a túrának. A lányok időközben kihátráltak, így ketten maradtunk" – mondják.

Bamako

A felkészülést már tavaly tavasszal megkezdték. Korábbi "bamakósoktól" kértek tanácsokat, így választották ki például a terepjárót is, amivel nekivágnak a több mint nyolcezer kilométeres távnak. Szakemberek segítségével felkészítették az autót a versenyre, sőt, az elmúlt hónapokban többször gyakoroltak különféle terepviszonyok között. Ezek során volt, hogy a kipufogó egy darabja vagy a rendszámtábla veszett el, de mára minden készen áll a nagy útra.

 

Az elmúlt hónapok azzal is teltek, hogy támogatókat szerezzenek, hiszen a futam minden évben kiemelkedő karitatív esemény is Maliban. Minden csapat ajándékokkal és adományokkal felszerelkezve érkezik a világ egyik legszegényebb országába. Az idei évben a mali iskolákat támogatják a résztvevők.

A mosonmagyaróvári csapat több helyi és környékbeli vállalkozás támogatásával füzetcsomagokat, írószereket, speciális zseblámpákat és gyógyszereket visz az afrikai országba, több százezer forint értékben.

Bamako

"Még nem tudjuk pontosan, mi is vár ránk az elkövetkezendő két hétben. Képesség- és barátságpróba is lesz egyben" – állítja dr. Novák Péter és Burján Tamás. Mint mondják: a túra során kiderül, hogy teljesen új és váratlan helyzetekben is ugyanúgy megállják-e a helyüket, mint itthon a munkájuk során vagy a hétköznapokban. Emellett számukra új kultúrákat is megismerhetnek.


Az elmúlt hetekben szóba került, hogy Ebolával fertőzött területeket is érint az útvonal, ezért sok nevező nem is vállalta az indulást a versenyen. A mosonmagyaróvári csapat azt mondja: visznek magukkal kézfertőtlenítőt, szájmaszkokat, kesztyűket. Ám nem akarnak felesleges kockázatot vállalni, ha annyira veszélyesnek ítélik, még Mali előtt abbahagyják a túrát. De remélik, hogy eljutnak a célig és egy nagy kaland lesz mindkettőjük számára Bamako.

 


« Vissza
39
SÜTIBEÁLLÍTÁSOK MÓDOSÍTÁSA