Kosár: 0 tétel

Bejelentkezés ügyfeleknek

Regisztráció  |  Jelszó emlékeztető
HAFNER termékek előírt üzemeltetési körülményei

Pneumatika oktatás

Mikor volt legutóbb, hogy valamit nem értett meg a pneumatikával kapcsolatosan?

 

Iratkozzon fel a díjmentes online pneumatika oktatásra!

 

További információk, referenciák »

Referenciák

Nagyon pozitív tapasztalataim vannak a Hafner Pneumatikával kapcsolatban, bármilyen kérdéssel, kéréssel fordulok hozzájuk, mindig gyors és maximális segítséget kapok tőlük! Profi a csapat!

Kuminka Gábor
Karb-Tech Kft.

 

További referenciák »

HAFNER termékek előírt üzemeltetési körülményei

 

 

Ezen az oldalon megtalálhatók a HAFNER Pneumatika által gyártott és forgalmazott termékek garanciális feltételei, valamint a garancia megtartásához szükséges üzemeltetési körülmények. A dokumentum letölthető magyar, német és angol nyelven.

 

Garanciális feltételek és üzemeltetési körülmények | Letöltés (HU) » | Download (DE) » | Download (EN) »

Frissítve: 2018.08.13.


 

A HAFNER Pneumatika Kft. termékeinek garanciális feltételei

 

Garancia időtartama a HAFNER Pneumatika Kft. szelepeire: 2 év.
Garancia időtartama a HAFNER Pneumatika Kft. minden egyéb termékére: 1 év.

 

A felhasználó által megbontott termékekre nem vonatkozik a garancia.
Szintén nem vonatkozik a garancia a HAFNER Pneumatika Kft. azon szelepeire, melyeknél az alább leírt üzemeltetési körülmények nincsenek betartva.
A HAFNER Pneumatika Kft. fenntartja a jogot, hogy nem megalapozott reklamáció esetén bevizsgálási díjat számítson fel.

 

 

A HAFNER Pneumatika Kft. által gyártott szelepek előírt üzemeltetési körülményei

 

Nyomástartomány: típusok alapján változhat. Lásd katalógus adatok.

 

Közeg: megfelelően előkészített sűrített levegő, vagy neutrális gázok.

 

A sűrített levegő tisztasági osztályba sorolása: standard pneumatikus alkalmazások esetén legalább ISO 8573-1:2010 [7:4:4] tisztasági osztályú sűrített levegő szükséges. Speciális alkalmazások esetében ennél szigorúbb tisztasági osztályú sűrített levegőre is szükség lehet.
Szabvány szerinti jelölés: ISO 8573-1:2010 [A:B:C], ahol A: részecskék szerinti tisztasági osztály, B: nedvességtartalom és (folyékony halmazállapotú) víztartalom szerinti tisztasági osztály, C: olajtartalom szerinti tisztasági osztály (a részletes összefoglaló táblázatot lásd a 3. oldalon).

Olajköd kenéssel a szelepek élettartama jelentősen növelhető, azonban a kenés TT (hidegálló kivitel) esetén nem megengedett, mert az általánosan használt pneumatika olaj -25°C alatt nem látja el megfelelően a feladatát.
Szereléskor egy speciális kenőzsírt alkalmazunk, amelynek a tulajdonságai és felvitele alapján megfelelnek az elvárásoknak.

 

FONTOS: az ISO 8573:2010 szabványsorozatban megadott levegőtisztasági osztályokat azért hozták létre, hogy a sűrítettlevegő-rendszerben várt, nem pedig egyetlen sűrítettlevegő-kezelő részegység beépítéséből származó levegőtisztasághoz adjon útmutatást. Fel kell ismerni, hogy valamilyen adott levegőtisztasági előírás követelményei nem teljesíthetők kizárólag valamilyen berendezés-kombinációval; a megfelelő kenőanyagokat / hűtőanyagokat és a fizikai paraméterek (például a hőmérséklet) megfelelő szabályozását is elő kell írni. Az olyan paraméterek, mint például a hőmérséklet, megfelelő szabályozása hatással van a folyadékok (amelyek aeroszollá vagy gőzzé válhatnak) fizikai állapotára. Valamely sűrítettlevegő-rendszeren belül a levegőtisztaság fenntartásához lényegesnek tekintendő, hogy be kell tartani a beszállítóknak a karbantartási időközökre vonatkozó javaslatait.

 

Környezeti és vezérelt közeg hőmérséklete: általánosan -10°C - +50°C. TT (hidegálló szelepeknél): -50°C - +50°C.
Amennyiben a szelep üzemeltetése 4°C alatti hőmérsékleten történik, akkor gondoskodni kell arról, hogy a vezérelt közeg harmatpontjának 15°C-szal a környezeti hőmérsékleténél alacsonyabban kell lennie, biztosítva ezzel, hogy a vezérelt közegből ne csapódjon ki kondenzátum. A levegőt a megfelelő módon szárítani kell!

 

Működési környezet: normál üzemi körülmények, levegőt, vagy semleges gázokat tartalmazó légkör.

 

Működtető feszültség: a szelepet működtető mágnes megadott névleges feszültsége ±10%, a mágnes behúzott (működtetett) állapotában.

 

Szükséges vezérlő jel hossza és a szelep kapcsolási ideje (az ISO 12238:2001 szabvány által definiáltan): 6,3 bar nyomásnál, +20°C-on: 50 ms.
Definíciókat lásd: ISO 12238:2001 – Pneumatic Fluid Power – Directional control valves – Measurement of shifting time
Szükséges vezérlő jel hossza: „az idő, ami ahhoz szükséges, hogy egy útszelep váltó alkatrészét annyira megmozdítsa, hogy kimeneti jel keletkezzen”.
A kapcsolási idő: „az idő, ami a(z elektromos vagy pneumatikus) vezérlő jel váltása és aközött telik el, hogy a szelep megfelelő kimenetelén lévő nyomás a meghatározott üzemi nyomás 10%-ig emelkedik, miközben a szelep kimenetére csupán egy nyomásérzékelő van kapcsolva.”

 

Átfedés mentesség: a HAFNER szelepek általában átfedés mentes működésűek, ellenkező esetben az adatlapon, illetve az ajánlati rajzon az átfedéses működés jelezve van.

 

Megengedett szivárgás 6 bar nyomásnál:
Belső szivárgás: 4 cm3/min
Külső szivárgás: 2 cm3/min
TT (hidegálló) szelepek esetében -40°C alatt a belső szivárgás 10 cm3/min-re emelkedhet.

 

Zajkibocsátás: a váltóáramú mágnestekercsek zajkibocsátása elérheti a 45dB-t.

 

Élettartam: a gyártó által vállalt maximális szivárgási értékek, kizárólag gyári kenéssel 5 millió kapcsolási ciklusig garantáltak. A szelep élettartama olajköd kenéssel jelentősen meghosszabbítható.

 

Időszakos karbantartás: ellenőrizze rendszeresesen, havonta legalább egy kapcsolással a szelep hibátlan működését, és gondoskodjon a megfelelő levegőtisztaságról. Nem megfelelő működés esetén kérjük, forduljon a HAFNER Pneumatika Kft-hez.

 

Frissítve: 2018.08.13.

 

 

« Vissza

33
Az oldalon történő látogatása során cookie-kat használunk. Továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. Szabályzatunkat itt tekintheti meg. További információk Elfogadom