Kosár: 0 tétel

Bejelentkezés ügyfeleknek

Regisztráció  |  Jelszó emlékeztető
Sajtóközlemény

Pneumatika oktatás

Mikor volt legutóbb, hogy valamit nem értett meg a pneumatikával kapcsolatosan?

 

Töltse le díjmentes online pneumatika oktatási anyagainkat!

 

További információk, referenciák »

Referenciák

Nagyon pozitív tapasztalataim vannak a Hafner Pneumatikával kapcsolatban, bármilyen kérdéssel, kéréssel fordulok hozzájuk, mindig gyors és maximális segítséget kapok tőlük! Profi a csapat!

Kuminka Gábor
Karb-Tech Kft.

 

További referenciák »

Sajtóközlemény

 

 2019.09.10.

Vállalatirányítási rendszer fejlesztése a HAFNER Pneumatika Kft.-nél

 

Kedvezményezett neve:
HAFNER Pneumatika Termékgyártó, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (H-9228 Halászi, Püski út 3.)

A projekt címe:
Vállalatirányítási rendszer fejlesztése a Hafner Pneumatika Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 10 893 400 Ft

Vissza nem térítendő támogatás aránya: 35,00 %

Visszatérítendő támogatás (kölcsön) aránya: 35,01 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében bevezetésre került az Oracle JD Edwards integrált vállalatirányítási rendszere, mely alkalmazása által a Hafner Pneumatika Kft. szervezeti egységei között hatékonyabb kommunikáció és kölcsönös együttműködés valósul meg. A J.D. Edwards Enterprise One (JDE) egy integrált vállalatirányítási rendszer, program-csomag, amely kitűnően kombinálja az üzleti értékeket, elvárásokat, a standard üzleti folyamatokat az évtizedek alatt kialakult piaci és felhasználói követelményekkel együtt. A JDE lehetővé teszi, hogy mindig pontos, napra, perce kész adatok álljanak felhasználói rendelkezésére. 


A projekt befejezési dátuma:
2019.09.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01231

 


 

 2018.06.12.

Kapacitásbővítő beruházás végrehajtása a HAFNER Pneumatika Kft.-nél


 

Kedvezményezett neve:
HAFNER Pneumatika Termékgyártó, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (H-9228 Halászi, Püski út 3.)

A projekt címe:
Kapacitásbővítő beruházás végrehajtása a Hafner Pneumatika Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 26 890 798 Ft

A támogatás mértéke: 35 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében egy új 5 tengelyes CNC megmunkálóközpont került beszerzésre nettó 76.830.852 Ft értékben. A HAFNER Pneumatika Kft. a beruházás hatására képessé vált a megnövekedett kapacitású termelésre, továbbá fajlagos előállítási költségcsökkentést elérni. Olyan 5 tengelyes CNC marógép került beszerzésre, amely kis szériás megmunkálásokat végez. Az 5 tengelyes megmunkáló technológia lehetővé tette, hogy egy felfogással akár 5 oldalt lehessen megmunkálni, ezáltal a kisszériás folyamatoknál az új marógépnek köszönhetően a gyártás sokkal hatékonyabb és gazdaságosabb lett.A projekt befejezési dátuma: 2017.05.02.

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00510


 

2015.05.29.

 

Lezárult a HAFNER Pneumatika Kft. komplex telephelyfejlesztése

 

A HAFNER Pneumatika Kft. 50,025 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Nyugat-Dunántúli Operatív Program „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című pályázati kiírásán. A több mint 125 millió Ft összköltségű projekt során a társaság új üzemcsarnokot épített, valamint a gyártótevékenységhez szükséges eszközöket szerezte be.

Széchenyi 2020

 

A HAFNER Pneumatika Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, 1999 óta működik jelenlegi elnevezésével.
A vállalkozás fő tevékenysége pneumatikus szelepek, hengerek gyártása-forgalmazása, melyeket széles körben használnak a gépiparban, vegyiparban, textiliparban. Napjainkra a társaság, az általa gyártott termékeket a világ több mint 30 országában értékesíti, egész Európában, Marokkóban, Pakisztánban, Egyiptomban, Indiában, Tajvanon, Iránban, Thaiföldön, illetve Kínában egyaránt.

 

A projekt célja a piaci keresletre reagálva a jelenlegi telephely bővítése volt: az első ütem már- szintén pályázati támogatással megvalósult, jelen beruházás során a II. ütem valósult meg, melynek célja a termelőkapacitás növelése, idő, és költséghatékonyabb, biztonságosabb működési környezet kialakítása, ezzel párhuzamosan az alkalmazotti létszám megtartása illetve növelése volt. Ennek érdekében sor került egy új, közel 750m2-es gyártócsarnok felépítésére, mely lehetővé tette a forgácsoló üzem megnövelt területre történő költöztetését; a régi forgácsoló üzemben így felszabadult hely megkönnyítette a szerelő üzem és a raktár ideálisabb felosztását. Az új épületrészben az üzemcsarnok mellett koptató és mosó helyiség került kialakításra, mely a termelési eljárások során alkalmazott technológiai színvonal emelkedését, egyben a termékkínálat bővítését segíti elő.

 

Beszerzésre került továbbá egy CNC esztergaközpont, mely hozzájárul a rugalmas és gazdaságos alkatrész gyártás feltételeinek megteremtéséhez, az egyéb eszközök (magasságmérő, optikai mérő) ugyanakkor a magas minőségű termék-előállításban jutnak fontos szerephez.

 

A gyártókapacitás növekedésével párhuzamosan a társaság munkavállalói létszáma is gyarapodott
15 fővel.

 

A projekt elszámolható összköltsége 125,063 millió Ft, melyhez a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretei közt a társaság 40%-os támogatási intenzitást jelentő, 50,025 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

 

A beruházástól a HAFNER Pneumatika Kft. gazdasági eredményeinek további növekedését, a technológiai színvonal emelkedését, a versenyképesség növekedését és a meglévő vevőkör bővülését várja.

 

További információ kérhető:
HAFNER Pneumatika Kft.
H-9228 Halászi, Püski út 3.
E-mail: novak.erno@hafner-pneumatika.com


2014.07.21.

 

Megkezdődött a HAFNER Pneumatika Kft. komplex telephelyfejlesztése

 

A HAFNER Pneumatika Kft. 50.025.117 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Nyugat-Dunántúli Operatív Program "Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért" című pályázati kiírásán. A több mint 125 millió Ft összköltségű projekt során a társaság új üzemcsarnokot épít, valamint a gyártótevékenységhez szükséges eszközöket szerez be.

 

A HAFNER Pneumatika Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, 1999 óta működik jelenlegi elnevezésével. A vállalkozás fő tevékenysége pneumatikus szelepek, hengerek gyártása-forgalmazása, melyeket széles körben használnak a gépiparban, vegyiparban, textiliparban. Napjainkra a társaság, az általa gyártott termékeket a világ több mint 30 országában értékesíti, egész Európában, Marokkóban, Pakisztánban, Egyiptomban, Indiában, Tajvanon, Iránban, Thaiföldön, illetve Kínában egyaránt.

 

A projekt célja a piaci keresletre reagálva a jelenlegi telephely bővítése: az első ütem már - szintén pályázati támogatással - megvalósult, jelen beruházás során a II.ütem valósul meg, melynek célja a termelőkapacitás növelése, idő-, és költséghatékonyabb, biztonságosabb működési környezet kialakítása, ezzel párhuzamosan az alkalmazotti létszám megtartása illetve növelése. Ennek érdekében sor kerül egy új, közel 750m2-es gyártócsarnok felépítésére, mely lehetővé teszi a forgácsoló üzem megnövelt területre történő költöztetését; a régi forgácsoló üzemben így felszabaduló hely megkönnyíti a szerelő üzem és a raktár ideálisabb felosztását. Az új épületrészben az üzemcsarnok mellett koptató és mosó helyiség kerül kialakításra, mely a termelési eljárások során alkalmazott technológiai színvonal emelkedését, egyben a termékkínálat bővítését segíti elő. Beszerzésre kerül továbbá egy CNC esztergaközpont, mely hozzájárul a rugalmas és gazdaságos alkatrész gyártás feltételeinek megteremtéséhez, az egyéb eszközök (magasságmérő, optikai mérő) ugyanakkor a magas minőségű termék-előállításban jutnak fontos szerephez.

 

A gyártókapacitás növekedésével párhuzamosan a társaság munkavállalói létszáma is gyarapodik, a tervezettek szerint minimum 5 fővel. A projekt elszámolható összköltsége 125.062.793 Ft, melyhez a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretei közt a társaság 40%-os támogatási intenzitást jelentő, 50.025.117 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. A beruházás megvalósításától a HAFNER Pneumatika Kft. gazdasági eredményeinek további növekedését, a technológiai színvonal emelkedését, a versenyképesség növekedését és a meglévő vevőkör bővülését várja.

 


2011.12.20.

 

A HAFNER Pneumatika Kft. telephely bővítése

 

 

A HAFNER Pneumatika Kft-nél 2011-ben telephelyfejlesztés indult, amely az Európai Unió támogatásával valósult meg.

 

Kedvezményezett neve: HAFNER Pneumatika Termékgyártó, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (H-9228 Halászi, Püski út 3.)

 

Projekt megnevezése: Telephely bővítése a HAFNER Pneumatika Kft-nél.

 

Igényelt támogatás: 65.630.736 Ft.

 

Támogatás mértéke: 50 %

 

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint Magyarország 2012. évi központi költségvetésről szóló 2011. évi CLXXXVIII. törvény alapján a XIX. Uniós Fejlesztések fejezet Nyugat-Dunántúli Operatív Program jogcímcsoport tartaléklistájáról egyszeri, vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

 

A projekt kezdő időpontja: 2011.08.11.

 

A projekt befejezésének időpontja: 2011.12.15.

 

A projekt rövid leírása: A piaci keresletre reagálva a jelenlegi telephely bővítése, a termelési kapacitás növelése, idő-és költséghatékonyabb, biztonságosabb működési környezet kialakítása, ezzel párhuzamosan az alkalmazotti létszám megtartása illetve növelése. Az új épületrész felépítésével és a gyártó berendezés beállításával bővíthető a termékkínálat, csökkenthetőek a termelési költségek, ily módon a vállalkozás versenyképessége növekszik, a gyártási eljárások során alkalmazott technológiai színvonal emelkedik.

 

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

H-9700 Szombathely, Kőszegi u. 23. Tel.:+36-94-509-046

www.westpa.hu

 

 

A projekt megvalósulása:


Üzemcsarnok építés | 2011. augusztus

A HAFNER Pneumatika Kft. az Új Széchenyi Terv keretében, pályázatot nyújtott be telephelyfejlesztésre. Mivel már évekkel előbb megtörtént az elhatározás egy üzemcsarnok építésre, ezért megkezdtük annak felépítését. Megvalósulásával bővül a termelési kapacitás.

 

     


Üzemcsarnok műszaki átadása | 2011. december

 

Megtörtént a 850 négyzetméteres üzemcsarnokunk műszaki átadása.

 

A használatba vételi engedély megszerzése után megkezdődött a forgácsoló gépek áttelepítése és a termelés megindítása.

 


„Telephely bővítése a HAFNER Pneumatika Kft-nél” pályázat elbírálása | 2012. január

 

A döntés értelmében a pályázat megfelelt a szakmai követelményeknek, azonban forráshiány miatt nem részesülhet támogatásban. A pályázat tartaléklistára került.


Ünnepélyes üzemavató | 2012. szeptember

 

Az évente megrendezésre kerülő HAFNER Nap keretében megtörtént az új üzemcsarnok avatója. A meghívottak között voltak a cég dolgozóin kívül a hazai- és nemzetközi partnereink és a sajtó képviselői.

 


Értesítés tartaléklistáról történő támogatásról | 2012. október 30.

 

Megkaptuk az értesítést a Regionális Fejlesztési Ügynökségtől, hogy Pályázatunk a tartaléklistáról 65.630.736 Ft összegű támogatásban részesült.

 


2011.09.30.

 

A HAFNER Pneumatika Kft. informatikai fejlesztése

 

A HAFNER Pneumatika Kft-nél 2011-ben széleskörű informatikai fejlesztés indult, amely az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg.

 

Kedvezményezett neve: HAFNER Pneumatika Termékgyártó, Kereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (H-9228 Halászi, Püski út 3.)

 

Projekt megnevezése: Komplex információs-technológia fejlesztés a HAFNER Pneumatika Kft-nél

 

Projekt azonosító száma: GOP-2.2.1-11-2011-0120

 

Igényelt támogatás: 6.931.500 Ft

 

Támogatás mértéke: 50 %

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

A projekt kezdő időpontja: 2011.09.30.

 

A projekt rövid leírása: Az Új Széchenyi Terv keretein belül a HAFNER Pneumatika Kft. informatikai fejlesztésének célja a számítástechnikai rendszer korszerűsítése, modern vállalatirányítási rendszer kiépítése, amely a termelés és értékesítés rugalmas, újszerű működését segíti elő. A technológiafejlesztés új számítástechnikai eszközök beszerzésével valósul meg.

 

A projekt részeként bevezetésre kerülnek a P@rtner.ERP vállalatirányítási rendszer, termelési, kereskedelmi, logisztikai és számviteli moduljai.

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

H-1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22., Tel.: 06-40-638-638

www.nfu.hu

 

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

H-1139 Budapest, Váci út 83., Tel.: 06-40-200-617

www.magzrt.hu

 


 

 

ÚJ SZÉCHENYI TERV

EU

Magyarország megújul

 

 

 

« Vissza

33
Az oldalon történő látogatása során cookie-kat használunk. Továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. Szabályzatunkat itt tekintheti meg. További információk Elfogadom